V Ubli otvoria hraničný priechod s Urajinou a novú kontrolnú halu

12.09.2007 Snina

Ubľa/Snina 12. septembra (TASR) - Podpredseda vlády a minister vnútra Róbert Kaliňák a minister financií Ján Počiatek sa vo štvrtok zúčastnia otvorenia novopostavenej kontrolnej haly na slovensko-ukrajinskom hraničnom ...
Práce na rekonštrukcii priechodu v Ubli v Sninskom okrese sa konali od začiatku júla a priechod bol uzatvorený pre osobnú dopravu aj peších cestujúcich.
Tieto úpravy súvisia so vstupom Slovenska do schengenského priestoru. \"Zmodernizovaný priechod má okrem novej kontrolnej haly podľa stanovených podmienok tri namiesto dvoch pruhov na vstupe aj na výstupe z republiky, pričom peší cestujúci budú oddelení od osobnej dopravy, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ Colného úradu v Čiernej nad Tisou Ladislav Brada.
Stavebné úpravy s vybudovaním novej haly podrobnej kontroly sú súčasťou rozsiahlej investičnej akcie.
V čase čiastočného uzatvorenia slovensko-ukrajinského hraničného priechodu vo Vyšnom Nemeckom prešlo priechodom v Ubli zhruba 900 osobných áut a nákladných vozidiel do 3,5 tony a do 900 peších cestujúcich denne. V čase normálnej premávky prechádzalo Ubľou v priebehu 24 hodín asi 400 áut a do 200 peších.
 

Vyberte región